Sudoku megoldása

Tippek a sudoku játékhoz:

  1. Ha egy szám már biztosan megvan valahol akkor érdemes azzal a számmal tovább foglalkozni, mert így már nagyobb valószínűséggel tudjuk majd több sorba, oszlopba cellába is beírni.
  2. Érdemes feljegyezni, hogy melyik szám az ami már minden sorban, oszlopba, cellába beírásra került, mert azzal már nem kell foglalkoznunk.
  3. Érdemes mindig azzal a blokkal, sorral, vagy oszloppal foglalkozni ahol a legtöbb szám már ki van töltve, mert itt van a legnagyobb esélyünk a továbblépésre.
  4. Ha egy számot sikerült biztosan meghatározni akkor akkor abban a sorban, oszlopban, cellablokban már biztosan nem lehet ezért ha máshol alternatív számként számon tartottuk azt elfelejthetjük. Kezdjük a játékot a biztosan meghatározható számok helyeinek megtalálásával.
  5. A sudoku táblába a játékos által beírt számok zölddel jelennek meg, de egy adott állásnál még több szám is lehet jó egy mezőbe. Ha az adott pillanatban egy szám hibás lenne, akkor az piros színnel jelenik meg. Egy korábban beírt szám azonban a későbbiekben még – az utóbb beírt számok miatt lehet rossz -, ilyenkor utólag már nem változik át a színe, a játékosnak kell megkeresnie, hogy korábban hol hibázott.

A sudoku.hu cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát.
Rendben